Kıymalı Labneli Pide
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
400 gr. mantar – doğranmış
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu
200 ml. 1 küçük paket krema
Tuz
Karabiber
Dereotu – üzeri için
Yapılışı
Tereyağını tencerede eritin, mantar ve sarımsakları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Unu ekleyin, baharatlandırın ve kavurun. Un kokusu çıkınca yavaşça ve sürekli karıştırarak tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Çorba kaynayınca ocaktan alın kremayı sürekli karıştırarak ilave edin ve tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatın.
Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis edin.
Birbirinden Lezzetli Diğer Tarifler
Baktığın tarifllerin altenatiflerinede bakmak ister misin?